Future Palace – Distortion
LABEL:
Arising Empire
RELEASEDATUM:
6 september 2024
84

Het uit Duitsland afkomstige Future Palace timmert al enkele jaren gestaag aan de weg richting de metaltop. Ruim twee jaar geleden verscheen met Run een meer dan geslaagde plaat dewelke de band duidelijk geen windeieren gelegd heeft. Future Palace mocht de wereld gaan verkennen en heeft uit deze ontdekkingstocht duidelijk een pak nieuwe inspiratie weten te putten, want op 6 september verscheen met Distortion namelijk al vrij snel het derde wapenfeit via het label Arising Empire. Of Future Palace verder de top weet te bestormen, kom je hier te weten!

Ruim anderhalf jaar geleden zagen we Future Palace nog openen voor Electric Callboy in een bomvolle Lotto Arena. Of liever ‘zagen we niet openen’, want de organisatie had die bewuste dag het lumineuze idee om de timetable met ruim een half uur te vervroegen zonder ook maar enige aankondiging hieromtrent. Iets waar uw dienaar evident niet mee kon lachen, maar gedane zaken nemen natuurlijk geen keer.

Al hopen we natuurlijk niet om dergelijke ‘farce’ nogmaals mee te moeten maken, want met Distortion levert Future Palace – om maar meteen met de deur in huis te vallen – een sterke vervolgplaat af! Al na amper één luisterbeurt valt meteen op dat alle muzikale aspecten van deze band naar een hoger niveau werden getild. De harde stukken vallen nog iets harder uit. De breakdowns knallen als nooit tevoren en vooral de nummers zijn gevarieerder dan op de vorige twee langspelers. We zouden zelfs het woord ‘catchy’ in de mond durven nemen. niet omdat we hier met platte kost te maken hebben, maar wel omdat alle nummers vrij vlot de weg tot de gehoorgang weten te vinden. Werkelijk ieder nummer blijft na amper een paar luisterbeurten vrijwel direct aan de hersenpan kleven wat absoluut een pluspunt genoemd mag worden.

 

Ook frontvrouw Maria Lessing heeft op vocaal gebied enkele forse stappen vooruit weten te zetten. Haar stembereik werd nog wat opengetrokken, terwijl de stembanden voorzien werden van extra power. Iets wat tijdens opener Uncontrolled al meteen duidelijk wordt. Malphas kent dan weer een heerlijke industrial vibe, terwijl we tijdens het refrein meer dan eens kippenvel te verduren kregen. Ook nummers als Dreamstate en het afsluitende Amethyst weten meer indruk te maken.

Het meest opmerkelijke nummer is evenwel Echoes Of Disparity. Een nummer dat gekenmerkt wordt door een geweldige vibe en flow en waarbij het vocale samenspel tussen Maria en Charlie Rolfe van As Everything Unfolds werkelijk voor vuurwerk weet te zorgen. Al moeten we er toch op wijzen dat de band met dit nummer toch wel erg de ‘woke’ toer begint op te gaan. Het mannelijk geslacht kan anno 2024 blijkbaar nog maar weinig goeds doen als we de twee dames in kwestie mogen horen. Er zal ongetwijfeld wel een diepere boodschap achter zitten, maar voor plat ‘woke’ gedoe is uw dienaar absoluut niet te vinden… Desalniettemin een dijk van een nummer, althans voor wie de tekst niet al te serieus neemt.

 

Ondanks bovenstaande bemerking is deze Distortion gewoonweg een dijk van een plaat, waarmee Future Palace ongetwijfeld een pak nieuwe zieltjes zal weten winnen. Op 6 december staat de band trouwens als headliner geprogrammeerd in de Antwerpse Trix. Met deze Distortion heeft de band alvast het ideale materiaal in huis om live de nodige potten te breken!

Tracklist:

  1. Uncontrolled
  2. Malphas
  3. Panic Paralysis
  4. The Echoes Of Disparity
  5. Dreamstate
  6. Decarabia
  7. In Too Deep
  8. Rays Of Light
  9. A Fool On The Devil’s Reins
  10. They Take What They Want
  11. Amethyst

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X