Anciients – Beyond The Reach Of The Sun
LABEL:
Season Of Mist
RELEASEDATUM:
30 augustus 2024
89

Sinds 2013 verblijden de Canadezen van Anciients de liefhebbers van het betere progressieve werk met uitgebreide, complexe composities. Al moet het gezegd dat de fans sinds 2016 niet al te veel reden tot juichen hadden. Het bleef namelijk onnoemelijk lang stil binnen het kamp van Anciients, waardoor men stilaan begon te vrezen voor het einde van de band. Corona zal hier ongetwijfeld geen goed aan gedaan hebben, maar gelukkig kruipt de muzikale inspiratie waar ze niet gaan kan. Op 30 augustus verscheen met Beyond The Reach Of The Sun dan toch nog eindelijk die langverwachte derde worp en dat via het keulabel Season Of Mist.

En dat we hier niet meteen met zogenaamde ‘platte kak’ te maken hebben, wordt meteen duidelijk. Vanaf de eerste noten van opener Forbidden Sanctuary trekt Anciients de luisteraar onmiddellijk mee in hun unieke universum. Wat meteen opvalt, is de veelzijdigheid van hun geluid. De band beweegt moeiteloos tussen agressieve, heavy passages en ingetogen, atmosferische stukken, waardoor elk nummer een dynamische reis op zichzelf is. Nummers zoals Is It Your God en The Torch tonen hoe Anciients invloeden van klassieke heavy metal, prog, en zelfs psychedelische rock samenvoegen tot een samenhangend geheel.

 

De zang, die varieert van intense, rauwe screams tot heldere, melodieuze passages, versterkt de emotionele impact van het album. Daarnaast laten de technische gitaarpartijen en de strakke ritmesectie zien dat Anciients niet alleen compositievaardigheden bezit, maar ook een diep begrip heeft van hoe je muziek echt kan laten spreken.

Wat Beyond The Reach of the Sun echt bijzonder maakt, is de balans tussen technische virtuositeit en pure gevoelsuitdrukking. Elk nummer biedt nieuwe lagen en nuances om te ontdekken, waardoor het album met elke luisterbeurt alleen maar beter wordt. Ook op deze derde plaat maakt Anciients indruk als een band die weet hoe ze verhalen kan vertellen door muziek, en het is zonder twijfel een essentiële luisterervaring voor elke liefhebber van progressieve metal.

Kortom, Beyond The Reach of the Sun is een meesterwerk dat zowel fans van harde riffs als liefhebbers van diepgaande muzikale exploratie zal bekoren. Een album dat zijn plaats in de metalwereld ruimschoots verdient!

Tracklist:

  1. Forbidden Sanctuary
  2. Despoiled
  3. Is It Your God
  4. Melt The Crown
  5. Cloak Of The Vast And Black
  6. Celestial Tyrant
  7. Beyond Our Minds
  8. The Torch
  9. Candescence
  10. In the Absence of Wisdom

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X