Lifesick – Loved By None, Hated By All
LABEL:
Metal Blade Records
RELEASEDATUM:
1 november 2024
73

Allerheiligen. De dag dat we onze veel te vroeg verloren dierbaren eens extra in de bloemetjes zetten en we, meestal onder een stralend najaarszonnetje, en masse de Vlaamse kerkhoven bezoeken. Een rustige, vredevolle dag die anno 2024 toch net iets minder kalmpjes zal zijn. Allerheiligen valt dit jaar namelijk op een vrijdag, zijnde de wekelijke releasedag! Spek voor de bek van het uit Denemarken afkomstige Lifesick, want die dag brengen deze heren hun nieuwste langspeler op de markt via Metal Blade Records genaamd Loved By None, Hated By All. Een gedurfde albumtitel die normaliter haaks staat op de manier waarop we onze veel te vroeg verloren dierbaren wensen te herdenken…

Sinds de oprichting ongeveer een decennium geleden doet Lifesick niet meteen aan fijnbesnaardheid. Aan meligheid en melodie hebben deze heren een broertje dood. In plaats daarvan staat Lifesick garant voor een loodzware combinatie van enerzijds metallic hardcore en anderzijds Swedish death metal met het gekende Boss HM2-geluid. Een combinatie die wonderwel samen gaat, want de muziek op deze Loved By None, Hated By All knalt werkelijk door de boxen. Krachtig, rauw en brutaal zijn maar enkele van de adjectieven om het geluid van deze band te omschrijven. Live zal dit ongetwijfeld vonken geven, zoveel mag duidelijk zijn.

 

De band krijgt op deze vierde worp bovendien de support van enkele vrienden uit het genre. Zo komt op het nummer Legacy Of Misery de blonde brulboei Andreas Bjulver, gekend van Cabal – what in a name – een portie meebrullen. Op Reverse Of Birth horen we dan weer de frontman van Nails terug, namelijk Todd Jones. Aan voormelde twee gasten zal het alvast niet gelegen hebben. Al kan frontman en brulboei van dienst Simon Shoshan gerust zijn eigen boontjes doppen zonder de steun van derden!

Loved By None, Hated By All is een fijne plaat geworden, die garant staat voor een dik half uur puur vertier. Wie eens zin heeft om duchtig de nekspieren los te gooien, zal zich aan worp geen buil vallen. Al moeten we ook eerlijk durven stellen dat deze Loved By None, Hated By All niet meteen de geschiedenisboeken zal ingaan als een klassieker binnen het genre. Daarvoor is het net allemaal iets te vlak en ontbeert het hem toch wel aan enige vorm van frivoliteit.

Tracklist:

  1. Death Wish
  2. Peace Through Superior Firepower
  3. Double Cross
  4. Hollow Treats
  5. Legacy Of Misery
  6. Poems To My Funeral
  7. Liquid By Courage
  8. Loved By None
  9. The Mourning March
  10. Straight Jacket

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X